Näin artikkelin, jossa mainittiin päättäjät ja heidän roolinsa. Eräs tutkija totesikin, että päättäjien tehtävänä on suojella tulevaisuutta menneisyydeltä. Jäin pohtimaan sitä tarkemmin.
Jos saisin investoida ihan mihin vain, investoisin ajatteluun. Tulevaisuus on sitä, miten näemme maailman. Tulevaisuuden ajatteleminen on erittäin tärkeää päätösten teon ja seuraavien askeleiden ottamisen kannalta. Pitää osata katsoa kauas vaikka nykyhetkellä päätös ei ehkä tuntuisikaan hyvältä. Jokaisella päätöksellä pitää olla tarkoitus sekä näkymä paremmasta.
Tulevaisuus on yhtä kuin sää. Molemmat ovat vaikeasti hallittavissa, mutta toista näistä on mahdollisuus rakentaa valinnoillaan vaikka tiedossa olisikin muuttujia jokaiselle päivälle. Tulevaisuuden vastaus ovat tavalliset ihmiset ja heidän rohkeat ajatuksensa.
Miksi ihmeessä kukaan haluaisi päättäjäksi ja poliitikoksi? Hyvä päättäjä kuuntelee nämä rohkeat ajatukset ja vie niitä eteenpäin. Päättäjillä on kuitenki parhaimmassa tapauksessa työkalu, jolla voidaan vaikuttaa toimintaympäristöön ja luoda edellytykset sille, että mahdollisuuksille ei ole olemassa mitään rajoja. Tämä vaatii kaikilta enemmän uteliaisuutta ja kykyä nähdä asioita toisten ihmisten silmin. Uusi aika vaatii myös uusia taitoja. Ulotetaan yhdessä nämä kaikki ajatukset arkeen, koulutukseen, yritys- ja kaupunkikulttuuriin.
Päädyin lauseeseen ”Vähemmän menneisyyttä, enemmän tulevaisuutta.” Tämä sen takia – koska minä, Nea Hjelt, olen valmis suojelemaan tulevaisuutta. Olen ennemmin valmis tarttumaan mahdollisuuksiin, kokeilemaan uutta ja mokaamaan kuin vastustamaan ja olemalla paikoillaan tekemättä yhtään mitään.
Olemme tien päässä, josta voi kääntyä oikealle ja vasemmalle. Edessä oleva kyltti näyttää vasemmalle menneisyyteen ja oikealle tulevaisuuteen. Mikäli käännyt vasemmalle, en ole oikea ehdokas sinulle. Mikäli oikealle, niin kuljetaan samaa reittiä eteenpäin. Toivon, että mahdollisimman moni valitsisi saman reitin äänestämällä näissä kunnallisvaaleissa numeroa 60.