Mistä se kaikki alkoi?

Vuonna 2013, kun sukelsin mukaan Nuorisovaltuuston toimintaan en rehellisesti sanottuna tiennyt mihin olin lähtenyt mukaan. Toiset pitivät sitä loistavana väylänä vaikuttaa nuorten asioihin, kun taas toiset lähinnä hyvänä harrastustoimintana. Itselläni oli hyvinkin vahvoja ennakkoluuloja siitä, kuinka toimintaamme suhtauduttaisiin. Yllätyin kuitenkin positiivisesti, että jokaisessa Kaupunginkehityslautakunnan kokouksessa minut kohdattiin nuorten asioiden asiantuntijana tietämättömän ja kokemattoman nuoren sijasta.
Valtakunnallisissa Nuorisovaltuustojen tapahtumissa kävi usein nopeasti selväksi, että meillä Porvoossa on paljon enemmän kuin monella muulla NuValla. Meillä on vuotuinen budjetti (10 000€), koordinaattori joka kordinoi toimintaamme sekä puhe- ja läsnäolo-oikeus lähes kaikissa kaupunkimme työryhmissä ja lautakunnissa. Nämä asiat luovat NuVan toiminnalle loistavan pohjan. Olen kuitenkin aina nostanut keskustelun yhteydessä esille, ettei tätä voi pitää itsestäänselvyytenä. Nämä asiat ovat monen vuoden kovan työn tulosta. Meidän tulee siis jatkossakin edustaa lautakunnissa aktiivisesti ja käyttää budjettimme tehokkaasti ja viisaasti. Vain näin voimme pitää huolta siitä, että seuraavallakin valtuustolla on käytössään samat mahdollisuudet parantaa nuorten asemaa kaupungissamme.
Nuorisovaltuustolla on vielä pitkä matka kuljettavana ja monta epäilijää kohdattavana. Kovalla työllä, uusilla rohkeilla ajatuksilla ja asiantuntijuudella on Nuorisovaltuustolla loistavat mahdollisuudet kehittyä ja nostaa profiiliaan asukkaiden ja päättäjien keskuudessa kaupungissa.
Neljä vuotta Porvoon Nuorisovaltuuston puheenjohtajana ja kaupunginkehityslautakunnan nuorten edustajana opetti minulle paljon kaupungistamme, sen asukkaista, päättäjistä ja päätöksenteosta. Toivon, että saan jatkaa tätä työtä kaupunginvaltuustossa seuraavalla kaudella.

-Nea Hjelt