Valtuustoaloite: Maauimalan rakentaminen Porvooseen
Valtuustoaloite jätetty: 9.6.2021
1412 päivää valtuutettuna takana – 1400 lisää edessä?
Valtuustoaloite: Kuntokontti Porvooseen
Valtuustoaloite: Nuorten vaikuttamismahdollisuuksien parantaminen
Porvoon Nuorisovaltuuston aloitteet käsitellään tällä hetkellä kuntalaisaloitteiden tapaan, joka saattaa välillä hidastaa aloitteiden käsittelyä.
On tärkeää, että nuorilla on olemassa tehokkaita vaikuttamisen kanavia ja että nuorille annetaan mahdollisuus vaikuttaa päätöksiin, jotka koskevat heitä.
Useissa kunnissa kyseinen toimintatapa on jo olemassa ja Porvoossakin nuorisovaltuuston toiminta on vakiintunut ja heidän edustajaia on kaupungin lautakunnissa ja jaostoissa puhe- ja läsnäolo-oikeudella.
Esitän: Porvoon nuorisovaltuustolle myönnetään aloiteoikeus kaupunginvaltuuston kokouksiin.
Olen ehdolla kuntavaalaissa 2021!
Olen päättänyt lähteä tavoittelemaan jatkokautta Porvoon kaupunginvaltuustossa kokoomuksen ehdokkaana. Työ on vielä kesken ja siksi tahdon jatkaa tulevalla kaudella jo aloitettua työtä.
Vaikuttaminen on ollut osa minua aina. Olen kuluneella kaudella Porvoon nuorimpana kaupunginvaltuutettuna vaikuttanut sivistyslautakunnassa ja puheenjohtanut suomenkielistä koulutusjaostoa. Lisäksi toimin vuoden 2020 Uudenmaan Kokoomuksen varapuheenjohtajana. Ensimmäisen kauden valtuutettuna olen oppinut paljon valtuusto- ja lautakuntatyöstä. Toivon pääseväni hyödyntämään ensimmäisen kauden oppeja ja näkemystä myös seuraavalla valtuustokaudella.
Maailmaa ravistelee suuret muutokset. Haluan pitää huolta porvoolaisista ja kehittää Porvoota myös jatkossa. Meidän tulee yhdessä huolehtia kaikkien kaupunkilaisten terveydestä ja jaksamisesta, unohtamatta lasten ja nuorten oppimista ja harrastuksia. Samalla tulee Porvoon olla kunnianhim
oisesti kehittyvä kaupunki.
Haluan pitää huolta porvoolaisistaja kehittää Porvoota myös jatkossa.
Mikäli haluat olla tiimissä mukana kysymyksiä herää ole yhteydessä
Puh: 0440 880132
s-posti: nea.hjelt@gmail.com
Olisiko koulujen työ- ja loma-aikoja vihdoin aika päivittää?
Eräs porvoolainen äiti kysyi minulta syksyllä, että olisikohan nyt oikea hetki miettiä Porvoossakin koulujen lomakäytäntöjä uudestaan ja huomioida lastenkin jaksaminen? Vastaukseni porvoolaiselle äidille oli, että kyllä on!
Vuosi 2020 on koetellut koko maailmaa ja kaikkia ihmisiä iästä riippumatta. Syksyn aikana on keskusteltu ja pohdittu jaksamista monesta eri kulmasta. Korona kuormittaa kaikkia. Nykyinen kouluvuoden rytmi on jostain aikojen takaa. Ehkä sitä olisi syytä muuttaa tähän päivään paremmin sopivaksi. Pohtia siis lomien pituuksia ja paikkoja. Mikä olisi lapsillemme parhaaksi?
Ilmeisesti asiaan on havahduttu eduskunnassa ja ministeriössä. Mitään nopeita tai ketteriä ehdotuksia ei ole kuitenkaan tämän lukuvuoden osalta luvassa ainakaan Porvoossa uuden arjen ryhmityksestä. Toki raamit asetetaan valtakunnallisesti esimerkiksi koulupäivien määrästä.
Samaan aikaan me kuitenkin näemme ja luemme, että kevään etäopetuksella on ollut kova hinta. Etäopiskelusta kuormittuivat erityisesti oppilaat, joille koulu on ollut vaikeaa jo ennen koronaa. Rankkaa se oli myös niille lapsille ja nuorille, joiden sosiaaliset kohtaamiset ja verkostot ovat koulussa sekä niille, joiden vanhemmilla ei ole ollut kotona voimavaroja antaa riittävää tukea etäopiskeluun.
Itse uskon, että tarvitsemme koulua nyt enemmän kuin koskaan. Koulu ei ole vain uuden tiedon oppimista varten. Koulu on myös tunnetta, sosiaalisia suhteita sekä itsetuntemuksen laajentumista. Korona on muuttanut koko maailmaa ja siksi meidän on uskallettava katsoa koulujen tulevaisuutta aivan uusin silmin ja muuttaa esimerkiksi lomakäytäntöjä. Koulujen ja koulutusjärjestelmän tarkastelu ei ole ainoastaan liitännäinen tuntikehykseen eli opeutsresursseihin tai määriin.
Rahalliset panostukset tuntikehykseen eivät yksinään riitä varmistamaan, että lapset saavat parasta opetusta ja pärjäävät tulevaisuudessa. Meidän tulee miettiä lasten arkea kokonaisuutena, johon kuuluvat myös loma-ajat ja harrastukset. Meidän tulee uskaltaa kokeilla ja muuttaa vanhaa, kun on todettu ettei se palvele enää koululaisten tarpeita.
Jos työelämän yksi suurimmista trendeistä on jaksamisen varmistaminen, miksi emme pohdi samoja kysymyksiä lasten ja nuorten kohdalla? Maailma on muuttunut ja sen tulee näkyä myös koulujen arjessa.
—-
Kirjoitus on osa Porvoon vanhempainyhdistykset ry:n Näkökulmia-kirjoitussarjaa.
Vaikuttaminen kiinnostaa nuoria Porvoossa!
Itse entisenä NuVa-laisena pidän nuorisovaltuuston näkemystä ja toimintaa erittäin tärkeänä.
Tässä vielä linkki kaupungin tiedotteeseen asiasta.